27 feb 2023

Kantoor Princen uit Ravenstein ontwerpt woningen, fabriekshallen en kantoorpanden. Voor het constructieve deel kloppen ze vaak bij ons aan. Waarom? “Omdat het haalbaar én betaalbaar moet zijn”, aldus bouwkundig tekenaar Martijn van de Coolwijk. Vijf vragen, vijf antwoorden.

Waarom is de weg naar Schaijk zo’n aangename?

“Omdat Constru altijd in praktische oplossingen denkt. En net zo belangrijk: jullie kijken goed naar wat budgettair de beste optie is. We kunnen hier bij Princen wel van alles verzinnen, maar de boel moet wel haalbaar én betaalbaar zijn. Daar zorgen jullie altijd voor.”

Meer informatie?

Persoon avatar afbeelding
Frank van Erp

Directeur

’’
Eén belletje en er is actie: dat werkt gewoon prettig
Martijn van de Coolwijk

Bouwkundig tekenaar bij kantoor Princen

Hoe ziet onze samenwerking er in de praktijk uit?

“Op basis van ons ontwerp maken Frank en zijn team een voorstel voor de mooiste en efficiëntste constructie. Daarna bekijken we samen of dat met elkaar strookt. Als alles klopt, verwerken we de constructieberekeningen in de tekening. Constru zet daarna zo nodig nog de puntjes op de i.”

Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding

Welk project staat nog vers in het geheugen?

“Dat zijn er meerdere! Maar om er eentje te noemen: het nieuwe bedrijfspand van Hendriks SGR in Oss. Daar kwamen veel disciplines bij elkaar. De stalen spanten zijn met hout gelamineerd: een echte eyecatcher. En door de aparte vorm van het gebouw zit er geen ‘standaard’ staalconstructie in.”

Onze samenwerking verloopt ook digitaal. Hoe zit dat?

“Voor de grotere fabriekshallen werken we gelijktijdig aan het ontwerp in een 3D-configuratie. Jullie laden de data in van staalconstructies, wand- en vloerdiktes. Zo kunnen we mogelijke knelpunten in het ontwerp direct oplossen. Ideaal om zelfstandig en op afstand flink meters te maken.”

Slider afbeelding

Het zit dus wel snor met ons partnerschap?

“Absoluut. Iedereen bij Constru is lekker nuchter en praktisch ingesteld. Net als wij. Daarnaast zijn de lijntjes heel kort. Eén belletje en er is meteen in actie. Dat werkt gewoon ontzettend prettig.”

Meer informatie?

Persoon avatar afbeelding
Frank van Erp

Directeur