Begeleiden

Reken op ons tijdens het hele bouwproces

We denken niet alleen uitvoeringsgericht, we helpen je ook uitvoeren. Van begin tot eind kunnen we constructieve werkzaamheden van je overnemen.

Banner afbeelding

Alles goed geregeld

Bij grote of complexe projecten geeft het rust als het constructieve onderdeel goed geregeld is. Zéker als je weet dat een ervaren en vakkundig bureau hiervoor zorgt. Reken maar dat dat lekker bouwt!

We kunnen je al helpen vanaf de ontwerpfase. Dit doen we door vergaderingen bij te wonen en daarin te sturen op een uitvoeringsgerichte constructie. Gaat het om de verbouwing van een bestaand pand? Dan gaan we voor je op zoek naar de originele tekeningen en documenten. Goed om te weten: deze wijken nog wel eens af van wat er daadwerkelijk gebouwd is.

Voorbereidingsfase

Als het ontwerp staat, start de voorbereiding op de bouw. Tijdens een vergunningsaanvraag of een aanbestedingstraject is het gebruikelijk om met een gemeente te overleggen. Dit kunnen we voor je doen. Ook maken we de bouwplaats met je klaar. Zo schakelen we een grondmechanisch bureau in dat de draagkracht van de ondergrond toetst. In deze fase kunnen we nog aanpassingen doen aan de fundering.

Afbeelding container breedte

Snel schakelen tijdens de bouw

Is het project eenmaal in uitvoering? Dan zijn we nog steeds betrokken. Zo vraagt een situatie er soms om dat een tekening op werkniveau wordt uitgewerkt. In andere gevallen is het belangrijk dat we fysiek aanwezig zijn bij de werkzaamheden. Bij bestaande bouw – waar tekeningen dus lang niet altijd kloppen – moeten we ons bijvoorbeeld altijd afvragen of plannen wel écht uitvoerbaar zijn. En die nieuwe kelder, heeft die geen gevolgen voor de buren?

Ook bij het maken van een paalfundering zijn we erbij, want dit heeft een verhoogd risico op maatafwijking. Want hoe nauwkeurig een tekening ook is; door de grote, ruwe stellingen is het onmogelijk om op de millimeter nauwkeurig palen te slaan. Ook kunnen resten van oude palen roet in het eten gooien: hierdoor moet er afgeweken worden.

In dit soort situaties bekijken we of we überhaupt kunnen afwijken en wat de consequenties daarvan zijn. Dat doen we bovendien snel, want een aannemer wil door. Gelukkig is dat voor ons geen probleem.

Afbeelding van persoon van de qoute
’’

“We houden er rekening mee dat we soms acuut nodig zijn”

Frank van Erp

Directeur en constructeur