Rekenen

Om een gebouw overeind te houden

Woningen, bedrijfsruimtes en distributiecentra: we rekenen voor panden waar mensen bewegen. Die móeten veilig zijn, zonder concessies.

Banner afbeelding

Altijd weloverwogen

Als we een constructieberekening maken, houden we daarbij rekening met de ideeën van de architect, de wensen van de opdrachtgever en de uitvoerbaarheid op de bouw. Maar een betrouwbare constructie blijft het belangrijkst.

Bij een statische berekening bepalen we de zwaarte van de draagconstructie. We rekenen uit hoe zwaar de fundering, betonlagen en staalkolommen moeten zijn om de belasting te kunnen dragen. Ook berekenen we de dikte van gemetselde wanden. Zo komen alle onderdelen aan bod die ervoor zorgen dat een gebouw niet vervormd.

Het optimale ontwerp

Bij een constructieberekening kiezen we nooit de makkelijkste weg. We gaan altijd voor een optimaal ontwerp, voor alle betrokken partijen. Daarom bieden we gaandeweg het ontwerpproces keuzemogelijkheden. Neem de kolommen: die kunnen we uit het zicht laten. Op voorwaarde dat we de constructie ergens anders verzwaren. Dat heeft gevolgen voor de bouw en het budget. Jij kiest!

Zo gaan we in een paar stappen van een schets naar een definitief voorstel. Wat zeker is: dit definitieve ontwerp bespaart je geld. We berekenen namelijk nooit te zwaar, maar precies goed. Dat scheelt in materiaalkosten. En we denken altijd in praktische oplossingen, waardoor de uitvoering superefficiënt is.

Hoe complexer, hoe mooier

Onze constructeurs houden wel van een uitdaging. We werken dan ook het liefste aan ingewikkelde projecten, zoals een verbouwing met stevige constructieve gevolgen of de bouw van een groot appartementencomplex.

Het allermooiste vinden we de berekeningen voor productie- of distributiehallen. Dan is esthetiek namelijk minder belangrijk, maar telt vooral de constructie. Wat je in deze gebouwen ziet, zijn voornamelijk de profielen zoals wij ze bepaald hebben. Dat is toch mooi!

Afbeelding van persoon van de qoute
’’

“Er zijn zóveel constructieve mogelijkheden, ze worden alleen niet altijd allemaal onderzocht. Wij doen dat wel.”

Frank van Erp

Directeur en constructeur