25 jul 2022

“De tijd is voorbij gevlogen”, aldus Constru-stagiair Giel Rijkers. De derdejaars bouwkundestudent van de HAN heeft de afgelopen vijf maanden meegedraaid bij ons constructiebureau. Wat hem zo enthousiast maakt? De mix tussen bouwkundige uitdagingen en goeie schik.

Giel is 22 jaar, woont een slordige tien kilometer verderop in Langenboom en begon eind januari aan zijn stageperiode. Vanaf dag één voelt hij zich hier op zijn plaats. “Er heerst een gemoedelijke sfeer: iedereen loopt bij elkaar binnen en je kunt álles vragen en zeggen”, verklaart hij. “Het gaat hier echt op z’n Brabants. Ja, dat betekent ook dat er vaak worstenbroodjes worden getrakteerd. Lekker!”

 

Leuk én leerzaam

Voordat Giel startte, had-ie enkele leerdoelen geformuleerd. Zo wilde hij zich communicatief verbeteren, complete constructies leren berekenen en specifieker leren tekenen. Dat gebeurde on the job. “Ik werkte al vrij snel mee aan de kleinere projecten”, vertelt hij. “Daarbij mocht ik zelf aan de slag met het inmeten en controleren van constructies. Superleuk, maar ook heel leerzaam.”

Meer informatie?

Afbeelding van persoon van de qoute
’’

Het mooie aan stagelopen bij Constru is de interactie met het bouwbedrijf

Giel Rijkers

Constru-stagiair

Meedenken met het bouwbedrijf

Een klein deel van Giels medestudenten – ongeveer één op de acht – kiest voor een toekomst in de constructiewereld. Veel te weinig, vindt hij. “Dit vak zit vol rekenwerk en uitdagingen, zoals de praktische uitvoerbaarheid van je denkwerk. Het mooie aan stagelopen bij Constru is dan ook de interactie met het bouwbedrijf. Vanuit het totaalplaatje kijk je hier samen hoe constructieve werkzaamheden op de bouw sneller of beter kunnen. Een geweldig vak.”

 

Typische kantoorhumor

Giel heeft in een klein half jaar volop meegedraaid en veel geleerd. Én een boel gelachen, want er is bij Constru altijd tijd voor een dolletje. “Er worden heel wat grappen gemaakt die eigenlijk niet grappig zijn, maar toch ook weer wel”, glimlacht Giel. “Je kent ze vast… typische kantoorhumor. Ook het jubilarissenfeestje was gezellig, maar dat was al in het begin van mijn stage. Toen keek ik de kat nog een beetje uit de boom, haha. Dat is straks op de bouwvakborrel wel anders!”

Afbeelding container breedte

Meer informatie?