12 sep 2022

Een slordige zes jaar. Zolang had Dagelijks Leven nodig om tachtig zorglocaties voor mensen met dementie te openen. Wij bouwden deze karakteristieke kleinschalige huizen in Zuid-Nederland, steeds met een terugkerend ontwerp. Toch is de samenwerking volgens commercieel directeur Alexander Schoonenberg nooit eentonig. Vijf vragen, vijf antwoorden.

Hoe en waar is de samenwerking ontstaan?

“Op een projectlocatie van Peters Projectontwikkeling: het voormalige marechausseegebouw in Uden. Hier zat een zorgbestemming op, wat maakte dat Dagelijks Leven interesse toonde. Daarna vonden we elkaar dus. En inmiddels hebben we tien locaties gebouwd en eentje verbouwd.”

En het eindresultaat is overal hetzelfde?

“In de basis wel. Het zijn kleine zorglocaties met twintig studio’s, waarbij elke bewoner zijn eigen sanitair en keukenblokje heeft. Verder delen ze een rustige en een drukkere woonkamer, en een tuin met een oneindig pad. Ook de plattegronden en de architectuur zijn hetzelfde, maar er zijn wel drie opties qua bouwstijl: standaard, klassiek of modern.”

Meer informatie?

Persoon avatar afbeelding
Frank van Erp

Directeur en constructeur

Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding

Dat is niet typisch Peters. Wat houdt het spannend?

“Dit is inderdaad het enige project dat steeds terugkeert. Maar dat maakt het juist bijzonder. En ook al verandert het ontwerp maar amper: de uitvoering is nooit hetzelfde. Dagelijks Leven stelt hoge eisen aan de afwerking en wil de onderhoudskosten steeds verder terugbrengen. Dus perfectioneren we de zorglocaties continu.”

Wat is het volgende project samen?

“Op het moment loopt er niets concreets, maar dat komt ongetwijfeld wel weer. Ik heb er veel vertrouwen in dat de samenwerking nog lang voortduurt. We zijn open en eerlijk naar elkaar, waardoor er wederzijdse waardering is. Dat is de basis.”

Volledige breedte afbeelding

Tot slot: geloof je zelf in het zorgconcept?

“Zeker weten, want het zijn zorglocaties midden in een wijk. Dat is fijn voor de bewoners, maar ook voor de leefbaarheid in de buurt. Bovendien zijn er zoveel locaties, dat mensen in hun eigen omgeving kunnen blijven. Als ik voor mijn ouders zou moeten kiezen, zou ik altijd voor Dagelijks Leven gaan.”

Meer informatie?

Persoon avatar afbeelding
Frank van Erp

Directeur en constructeur